Dit smaakt naar meer!

Zo’n wedstrijd als vandaag begint eigenlijk al in het midden van de week. In ons geval beginnen we met het voorbereiden op de training op woensdagavond. De spelers krijgen de opdracht om na te denken over de wedstrijd van zaterdag en geven daar op woensdagavond tijdens de training een eigen invulling aan. Deze – laten we het signatuuropdracht noemen – werd vorige week dan ook goed uitgevoerd. Een prima uitgevoerde training waar hard gewerkt werd. Ze vonden het zelf ook leuk. Goed voorteken voor de volgende opdrachten.

Drie dagen later is het zover. We treden vanwege geblesseerde en afwezige spelers aan met 3 nieuwe spelers van O12-1. Tim, Sam en Loek. De kunstgrasmat ligt er zoals altijd weer strak bij. De bespreking en warming-up als ’technische opdracht’ verlopen te ontspannen. De sfeer is ietwat gericht op bijzaken. Het gaat overal over, behalve over voetbal. Maar gelukkig dan vlak voor 9.00 zie je na wat pepertaal van de trainer meer scherpte en zijn ze klaar voor het Spektakelstuk. De yell klinkt harder dan ooit. Prima ingrediënt voor een mooi recept. De messen zijn geslepen. Scheidsrechter Raymond Roosendaal fluit de wedstrijd aan en met een beetje fantasie hoor je; spelers klaar, voetballen maar! Zoals zo vaak is het wat chaotisch in het begin. Rommelig is misschien een beter woord. Het begint matig… tot 9.10 uur.

De spelers krijgen na wat eerste tegenstootjes van de tegenstander grip op het spel. De rommelige sfeer van het Spektakelstuk demystificeren en de spelers geven een eigen draai aan het spel. Dat pakt goed uit. Mooie samenspelmomenten smelten samen en er openbaren zich niet eerder waargenomen combinaties. Het team laat dit keer laat zien waartoe het in staat is en er vallen 4 doelpunten waarvan de ene – zoals zo vaak – nog mooier is dan de andere. Het gaat te ver om het allemaal oogstrelend te noemen, maar je voelt een mooie uitslag aankomen. Het scoreverloop in de eerste helft levert het bewijs: 1-0 Sem, 2-0 Tijn, 3-0 Mikai en 4-0 Sem.

Na de pauze maken ze gehakt van Dierense Boys: 5-0 Tijn, 6-0 Tijn en 7-0 Bjorn. De eerste competitiezege van het seizoen is een feit. Na de tegenwind van vorige week leek het vandaag wel een aflevering van Heel O13-2 Bakt Er Wat Van. Errugg lekker voor het goede gevoel. Goed gedaan mannen! Dit smaakt naar meer.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta