Groessen O13-1 staat in de hoogste regionen. Op voorhand geen appeltje-eitje.

Het is zaterdagochtend 8.15 uur. De mensen van het eerste uur zitten er al. Trouw als altijd zitten de mensen van het wedstrijdsecretariaat ons op te wachten. Ze zijn weer blij ons te zien. En wij hen. De vorst heeft bezit genomen van de groene velden en het wit licht op door een fluweelzachte zonneschijn. Het vriest nog en 9.00 uur is de aftrap. Goed gemutst en getooid met twee vlaggen en fluit staat scheidsrechter Raymond Roosendaal weer paraat. Het eerste fluitsignaal van de zaterdag klinkt weer als muziek in de oren. Het eigen en uit Groessen afkomstige publiek is goed vertegenwoordigd.

Vanaf de eerste minuut zaten we er goed op. Wat dat betreft hoeven we deze groep niet te motiveren. In het eerste deel van de wedstrijd is het verschil op de ranglijst amper te zien. Sterker nog, door scherp en hoog te storen maakt Mikai de eerste goal. Hoppa 1-0! We zijn amper van de euforie bijgekomen of Groessen maakt de gelijkmaker en vlak voor rust de 2-1. Dan smaakt de ranja toch even bitterzoet in de rust.

In de tweede helft met vier frisse wissels staan we meer onder druk. Maar een fenomenale Tijn Diesveld houdt het doel met uitstekende reddingen lang schoon. Hij stopt ook nog een penalty! Groessen krijgt diverse kansen en weten er slechts 1 te verzilveren.

Waar kan het beter? Het lijkt wel of er statiegeld zit op het inleveren van ballen. Dan waren we vandaag in ieder geval lekker binnen gelopen. Was het dan zoooo slecht? Nee, helemaal niet, maar de trainer vindt altijd dat het beter kan. We moeten de bal beter en langer in het team kunnen houden. De bal inleveren kan altijd nog. Werk aan de winkel tijdens de trainingen.

Ook wij krijgen nog een keer een mooie kans om terug te komen in de wedstrijd. Maar helaas vergeten we te kijken en te over te spelen naar de vrijstaande medespelers. Sjaade! De 3 punten verdwijnen in de sporttas van Groessen. Maar gelukkig is de Sint met zijn Pieten vandaag gearriveerd. We moeten met zijn allen de schoen maar zetten en vragen of Piet nog wat (marsepein) punten in zijn zak heeft. Daarmee stijgen we niet op de ranglijst, maar is de honger even gestild.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta