Met 14 spelers en twee geblesseerden ben je als team al snel aangewezen op de hulp van andere teams. Gelukkig is het ook deze week Janne Peters weer die als reddende engel ons doel verdedigt.

Op papier geen moeilijke wedstrijd. DVC 014-1 staat bovenaan en DVV staat onderaan. Onderschatting is dan mogelijk een dingetje. Je neemt het niet bewust mee. Het zit niet in de ballentas of waterzak. Maar toch kan het aanwezig zijn. De wedstrijden worden (te) gemakkelijk gewonnen de laatste weken. Eigenlijk is dat niet goed aan de ene kant, aan de andere kant maakt de groep prima vooruitgang. Voor de trainers is dat het belangrijkste doel. Winnen komt dan vanzelf. Maar eens zien wat het vandaag brengt.

Onze vaste vlaggenisten zijn geblesseerd dus we doen een beroep op de ouders. Iedereen heeft prima motieven om niet te kunnen. Maar we save the best for last. Ingo (waarvan de achternaam overigens verwijst naar dik, krachtig en hopvrij bier uit Brunswijk) toont zich bereid om als assistent scheidsrechter, oftewel vlagger, op te treden. De avond tevoren is er nog contact met de leiding van het team. Hij weet niet precies wat buitenspel is en van de andere regels daarvan weet hij het bestaan niet. Buitenspel is wel redelijk cruciaal. Hij blijkt een zeer snelle ‘leerling’. Een korte instructie van Devon en een filmpje van de KNVB die avond en hij is er klaar voor zo blijkt.

Het is niet helemaal duidelijk geworden maar aan de hand van de appjes en commotie de volgende ochtend leek het erop dat de klok op vrijdagavond al een uur vooruit was gezet i.p.v. zaterdagavond in huize Mom. Maar gelukkig valt alles op tijd op zijn plaats in huize Mom. Ingo blijkt volledig in zijn element bij het betreden van het slagveld… ehhh voetbalveld. Als een ware ‘mom’ komt hij met de hoekvlag voor de meute meegereisde supporters het veld op. Waar komt deze gedaantewisseling zonder vermomming vandaan? Ineens herinner ik mij de volgende passage uit het handboek soldaat: Uit: Ministeriële en defensiepublicaties; Hoofdstuk 16 Ceremonieel met het vaandel

1. Intreden van een vaandel en vaandelwacht
Algemeen
Voor de exercitie met het vaandel en de door C-vaandelwacht te geven commando’s zie de DP 20-20: Handboek exercitie voor de krijgsmacht, hoofdstuk 9. Zodra de vaandelwacht is ingetreden, volgt deze de commando’s van de paradecommandant. C-vaandelwacht herhaalt voor het intreden de vigerende (overeenkomstige) commando’s, bestemd voor de vaandelwacht (zie ook hoofdstuk 1, § 2, onderdeel d). De vaandelwacht treedt aan op linie, op twee gelederen en stelt zich op voor de ingang van het gebouw waar het vaandel (zo nodig tijdelijk) wordt bewaard.

Als je wat geleerd hebt, dan kun je wat. Zo blijkt ook nu wel weer. Door dit optreden zou je bijna vergeten dat er ook nog wedstrijd is deze ochtend. Ojee, de wedstrijd is inmiddels al 10 minuten begonnen. Terwijl we onze ogen niet van onze vlaggenier af konden houden, blijkt Mohammed al meerdere keren gescoord te hebben. Hoe weten we niet, maar zo later bleek waren het er drie.

Het restant van de wedstrijd volgen we met meer aandacht. Het lijkt er op dat door de snelle voorsprong de slordigheid toeneemt en de afspraken die we gemaakt hebben afnemen. Enfin, het wordt door Bjorn 4-0 met een schitterend schot vanaf 20 meter vast in de kruising! Tijdens de rust blijkt de trainer niet heel tevreden. En gelukkig de spelers ook niet. We zijn het er over eens dat het beter kan. Op naar de tweede helft. DVV blijft proberen om ook een goaltje mee te pikken. Daardoor bleef het toch nog een echte wedstrijd en moesten we op onze hoede blijven. Die enkeling die er door kwam, moest dan toch Janne nog voorbij en dat blijkt voor alle DVV’ers een onneembare vesting. Respectievelijk Tijn, Thomas en Jessy bepalen de eindstand op 0-7. Goed gedaan jongens, Janne en Ingo.

De komende drie wedstrijden worden heel belangrijk. Dat zijn onze directe belagers. Focus op de trainingen, goed eten en genoeg slapen. Maar onder het mom van een goeie grensrechter is het halve werk zien we deze wedstrijden met vertrouwen tegemoet.

Ps. Indien Ingo belangstelling heeft voor de andere spelregels dan sturen we nog een filmpje toe.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta