De laatste competitiewedstrijd staat op stapel. Het zand van Egmond aan Zee heeft inmiddels het schoeisel verlaten en de vermoeidheid van een geweldig leuk voetbalweekend is weer weggeëbd. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

Het gaat alleen nog om positie 5 of 6, DZC kan ons bij winst nog voorbij gaan en nog enigszins getergd door de wedstrijd tegen DCS is er alle reden om er nog een leuke wedstrijd van te maken en dat wat we getraind hebben toe te passen in de wedstrijd.

En het werd een hartstikke leuke wedstrijd. Voor een aantal blijft 8.30 uur nog erg vroeg, desalniettemin gaan we lekker van start en scoort Brian al vrij snel een mooie goal. Beide teams zijn mooi in evenwicht al blijkt de Doetinchemse club beter in staat om de kansen om te zetten naar doelpunten waarbij de stand op 1-3 komt. Maar DVC’26 komt vanuit een verslagen positie weer terug. Ze laten karakter zien en groeien beter in de wedstrijd. DZC wordt meer en meer op de eigen helft met de rug tegen de muur gezet. We zetten meer druk wat resulteert in 2-3 door Rick en 3-3 door Sem. Zit er dan nog meer in? Met nog twee mooie kansen in de laatste minuten had de overwinning ons nog ten deel kunnen vallen. Desondanks is 3-3 een mooie en terechte uitslag.

Aanstaande zaterdag komen we dit team van DZC weer tegen op het toernooi. Dan volgt hopelijk weer een mooie krachtmeting tegen deze goede en sportieve ploeg uit Doetinchem. Met deze uitslag eindigen we op de 6e plaats in de competitie. We feliciteren SC Doesburg met het behaalde kampioenschap.

Toch weer een leerzaam potje wat het voetbal leuk maakt. En wat de ontwikkeling van dit team kenmerkt: doorgaan, het eigen spel blijven spelen en terugkomen van een achterstand. Met nog twee toernooien voor de boeg, trainingen en afsluitende feestavond gaan we richting het einde van het seizoen 2018-2019.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta