Zaterdag 27 oktober stond voor DVC’26 JO11-1 de uitwedstrijd tegen ESA JO11-1 uit Arnhem op het programma. Al om 8.30 uur in de ochtend – de zon was pas net op – vond de aftrap plaats op veld 6a van het Arnhemse sportpark. Het was de vijfde wedstrijd in deze JO11 Hoofdklasse-competitie. Uit de voorgaande vier wedstrijden hadden de jongens reeds 7 punten verzameld. Bij winst zou een mooie stap naar boven gezet kunnen worden.

Dat het vroeg was, viel te merken: een aantal jongens, ook bij de tegenpartij, moest echt nog even goed wakker worden. Het eerste kwart van de wedstrijd verliep voorspoedig. Al snel opende Tieme de score vanuit een prima voorzet van Sem. De toon was gezet. En DVC’26 pakte door. Een mooie dieptepass van Daan kwam aan bij Sem die een mooie combinatie aanging met Jelmer. Vanuit een prima afstandsschot bracht Jelmer de score op 0-2.

Helaas verslapte de sterke openingsfase wat in het tweede en derde kwart van de wedstrijd. De nauwkeurigheid ontbrak en de kansen die werden verkregen, werden niet verzilverd. ESA was in deze fase net even wat scherper en wist de stand terug te brengen tot 2-2.

Gelukkig wisten de jongens in het laatste deel van de wedstrijd de draad weer iets op te pakken. Met een enorme wil om deze wedstrijd alsnog te winnen, werd de weg naar het doel van ESA weer gezocht. En dat pakte goed uit. Uit een klutssituatie wist Sem de bal uiteindelijk toch achter de keeper in de goal te krijgen: 2-3! Met nog een paar minuten te gaan, leek hiermee de winst binnen. Cas maakte aan alle onzekerheid een eind en scoorde in de laatste minuut nog een lekker doelpunt. Eindstand 2-4.

Niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar wel knap gestreden voor de winst. Met 10 punten uit 5 wedstrijden, en een knappe derde plaatst in deze zware competitie, hoeven de jongens zeker niet ontevreden te zijn. Goed bezig mannen!