Afgelopen zaterdag mochten onze helden van JO8-1 voor de tweede keer na de winterstop weer het veld in. Was het afgelopen week nog een onnodige nederlaag, dit keer gingen de mannen vastberaden voor de overwinning. Het team wilde de jarige Sven Francis het mooiste cadeau geven, namelijk een overwinning op het voor de winterstop ongeslagen OBW JO8-1.

Vanaf het fluitsignaal zaten onze talenten er bovenop en maakten ze het de tegenstander duidelijk dat de 3 punten mee terug naar Didam gingen. Het was de jarige Sven Francis die al in de 2e minuut het startschot gaf, voor wat een mooie lentedag zou gaan worden. Met een strak schot zette hij de mannen verdiend op voorsprong.

Na de 1-0 bleven de mannen er bovenop zitten en dit keer zorgde Mats Godschalk met een mooie schuiver voor de 2-0. Tijd om iets terug te doen werd de tegenstander niet gegund. De toppers bleven de tegenstander onder druk zetten en halverwege de 1e helft zorgde Bjorn van Zimmeren ook met een fraai schoot voor de beslissende 3-0. Op dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Na goed doorjagen op de tegenstander veroverde Robbe Klein Herenbrink vervolgens de bal en met een droge knal zorgde hij vervolgens voor de 4-0. Uit een corner van de jarige Sven Francis maakte Mats Godschalk met een fraaie volley in de kruising de 5-0. Dit was meteen ook de ruststand, die eigenlijk nog hoger had kunnen zijn, want het was Tim de Reus die een fraai afstandsschot maar net naast het doel zag gaan.

Na rust verving Bram Verhoef de tot dan uitstekend keepende Niels Dercksen. Niels liet vervolgens zien niet alleen een goede keeper te zijn maar met een fraaie tackle veroverde hij de bal op eigen helft, stoomde hij op naar het doel van OBW en verraste hij de keeper met een droge knal en was het 6-0. Na de 6-0 sloop de gemakzucht er een klein beetje in en lieten de helden de tegenstander wat meer aan de bal. Via de kluts viel toen eigenlijk uit het niets de 6-1. Het was vervolgens aan uitstekend keeperswerk van Bram Verhoef te danken dat de tegenstander niet nog meer terugkwam. De tegengoal schudde het team ook direct weer wakker en nadat Jop Hoksbergen oog in oog net iets tekort kwam voor de 7-1, was het slotakkoord aan Mats Godschalk. Mats had goed opgelet hoe Niels Dercksen de tegenstander wist te verrassen en met een vrijwel identieke actie tekende hij voor de eindstand 7-1. Een dik verdiende overwinning en waar de trainers vooral over te spreken waren, was de vechtlust en het getoonde veldspel.

Op 9 maart is Groessen de volgende tegenstander en de jonge honden van JO8-1 kunnen nu al niet wachten om ook die tegenstander alle hoeken van het veld te laten zien!

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta