Het inhaalprogramma valt ons ten deel op maandag 13-5-2019. Vanavond staat SDZZ op het menu. Na de euforie van afgelopen zaterdag kunnen we stellen dat we in een winning mood zijn. Deze gesteldheid in dit team brengt je als trainer in de hoogste staat van alertheid. De overmoed en onderschatting krijgen dan al snel de overhand.

De dag zit er al bijna op. De een op de fiets, de ander met een fraai gepimpte bolide, een die als taxi fungeert en weer een ander die de bus van de baas opoffert om naar de wedstrijd te komen. Maar allemaal op tijd. Het trauma van de opgesloten Cayro – een aantal jaren geleden – speelde ook nog even op, maar ebte al snel weer weg. De warming up verloopt wat stroefjes. De bal loopt niet lekker. Aiiii, het gras staat 2 kontjes hoog. Niks voor onze jongens. Het devies is dan om de bal harder in te spelen en de tikjes met de buitenkant achterwege te laten. Hoe moeilijk is dat. Een enkeling roept dan nog dat hij dat kan, alleen nog niet weet hoe dat moet. Het zijn goeie jongens maar het probleem is niet dat ze de oplossing niet zien. Het probleem is dat ze het probleem niet zien!

De wedstrijd start om 18.30 uur. De nodige toeschouwers van ons team verzamelen zich weer langs de lijn. Na de aftrap blijft de wedstrijd enige tijd redelijk in evenwicht. De Zevenaarse ploeg heeft een solide verdediging en twee goede aanvallers. Ze spelen een 4-4-2 systeem waar we moeite mee hebben. Het is even zoeken naar de juiste posities. Voor het leerproces mooi want dan moet er nagedacht worden. En dat doen spelers dan ook. We komen met 1-0 achter. Het potentieel van de goede combinaties van achter uit en gelet op het aantal kansen die we hebben gehad gaan we met vertrouwen de rust in. We hebben onze mentale weerbaarheid immers eerder getoond toen we met 0-2 achter kwamen tegen HC 03.

De tweede helft kantelt het spel verder in ons voordeel. Gaandeweg krijgen we meer vaart in de bal en spelen we ons beter vrij. De verdediging weet goed om te gaan met het 4-4-2 spel. We weten meer druk op het doel van de tegenstander uit oefenen wat resulteert in de gelijkmaker door Sem. Een geweldige uittrap van Tijn en met gouden wissel Brian in de spits scoort laatstgenoemde en brengt ons op een 1-2 voorsprong. Niet veel later – in een countersituatie – houdt Thomas het hoofd koel, ziet de keeper ver uit zijn goal lopen en is onverbiddelijk door de bal hoog in het net te schieten.

De wedstrijd is gelopen. 3 punten zijn binnen, staan nu op de 5 e plaats en we liggen goed op koers naar het einde van de competitie. En ook al zien we het probleem dan niet altijd, het geloof in eigen kunnen doet ook een hele boel.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta