De damesteams van DVC’26 zijn de laatste jaren flink gegroeid. Waar haal je dan alle nieuwe trainers en coaches vandaan voor deze nieuwe teams? Dat is nog knap lastig. Het ene team heeft vier man sterk die ze de hele week trainen en coachen. Het andere team moet het met één persoon doen die beide functies in één is. Dit is bij Vrouwen 2 het geval. Ondanks dit staat die ene persoon die zich coach en trainer mag noemen altijd paraat!

Zondag 22 september 2019, 09:00 uur, het begin van een nieuw, fris seizoen. Het team was compleet in de kleedkamer, wat overigens niet vaak gebeurt, ze waren verbaasd over het grote aantal. De eerste wedstrijd. “Dit gaan we winnen”, werd er geroepen. Uiteindelijk verloren de dames de thuiswedstrijd; volgende week beter.

De week erna zat het hele team om 09:00 uur weer compleet in de kleedkamer. Deze thuiswedstrijd werd weer verloren, jammer.

De derde wedstrijd hadden de dames weer een thuiswedstrijd. Niet iedereen was aanwezig. Ja, de dames waren al verbaasd dat er twee keer een volle kleedkamer was, want het team is bijna nooit compleet op zondag. Het team beschikt over genoeg dames, dus het is geen probleem als sommige dames er op zondag niet zijn. Deze zondag wonnen ze de wedstrijd, al ging dat niet zonder slag of stoot. De bal rolde met veel moeite in de goal van Spero, het werd 1-0 voor de dames.

In de weken erna was er verbetering te zien. Eén van de gewonnen wedstrijden werd zelfs met 3-7 tegen FC Bergh uit gewonnen. Helaas kantelde het daarna en werden er minder wedstrijden gewonnen. Dan maar extra lopen tijdens de training, voor straf?

We kunnen concluderen dat het nu even wat minder goed gaat met de dames, maar de gezelligheid tijdens de trainingen en de wedstrijden blijft en is altijd aanwezig. Is het nou zo gezellig dat dit overvolle team nog mensen erbij kreeg? Ja, dit team heeft er tijdens de eerste seizoenshelft zelfs dames bij gekregen. Wat doen de dames nou om de gezelligheid omhoog te krikken? Een high wine, sinterklaas, zo nu en dan een stapavondje, weekendje weg, de derde helft en nog genoeg andere gezellige dingen. Ja, met de gezelligheid zit het dus wel goed.

Zo nu en dan is de motivatie een beetje weg bij dit team, wat erg jammer is. De laatste wedstrijden hebben ze verloren. Maar het team heeft genoeg dames die de motivatie weer omhoog kunnen krikken. Van een van deze meiden is Esmeé misschien wel een bijzondere uitzondering. Esmeé denkt soms dat haar medespeelsters honden zijn. Ze roept dan: “Pak bal!”, als ze niet op tijd een bal pakken. Wat een bijzonder team is het ook.

Geschreven door Geerte Vierwind

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta