Op deze vochtige herfstdag spelen we de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Er staat voor beide teams niets meer op het spel. Rheden staat 7e en wij 11e. Er werd ons een mooi veld voorgespiegeld waar internationale topteams in trainingskamp op trainen. Echter, door het natte weer was de uitloop van het Veluwse landschap tot een zwaar slagveld omgedoopt, zo bleek al tijdens de warming up. We raken steeds meer verwend met kunstgras.

We werden in de natte omstandigheden hartelijk ontvangen in Rheden. Deze vereniging met een roemrucht verleden in de hoogste divisie ruikt naar een vereniging die ook zoekende is naar een manier om te overleven. Vandaag zijn we voornemens om ons niet te laten lenen voor een kleine opleving van deze club. De zompige aftrap is om 10.30 uur. Buienradar belooft een korte droge periode, maar daar is alleen op de tribune iets van te merken.

Vanaf de eerste seconde is duidelijk dat we hier misschien nat maar niet zonder punten hoeven af te druipen. We zetten Rheden redelijk met de rug tegen de muur. De tegenstander voelt wat nattigheid als we echt aanzetten. Bal tegen de keeper, bal op de paal. Het zit even niet mee en Rheden komt er goed mee weg. Met een geflatteerde ruststand van 0-0 gieten we de ranja achterover en staan we al snel weer op het veld.

In de tweede helft blijkt dat een goed zeeman ook weleens nat wordt. Binnen een kwartier staan we in een nieuwe samenstelling al snel met 1-0, 2-0, 3-0 en 4-0 achter. Nat tot op het bot gaan we dan toch weer de bietenbrug op. Tijn houdt nog een paar ballen op mooie wijze tegen. In een moment van opleving mocht tijdens een counter, na een goeie assist van Loek, Mikai de eer redden: 4-1. In de laatste minuut krijgt Rheden een kans en benut deze. Einduitslag is 5-1.

We sluiten daarmee de eerste helft van het seizoen wat betreft de wedstrijden af. Met 1 punt eindigen we als laatste. In de voorjaarscompetitie spelen we 3e klasse. Dat past ons beter en daar zullen we meer punten gaan pakken.

Maar daarmee was onze dag niet ten einde. Het volgende natte programma staat ons te wachten in Doetinchem. Zwembad Rozengaarde maakt plaats voor de invasie van DVC O13-2. Het was een leuke middag. Maarten heeft deze middag georganiseerd en samen met Edwin en Raymond houden we een oogje in het zeil. We hebben mooie salto’s, spectaculaire sprongen en gillende meisjes gezien die om aandacht vragen. Ene Iris dringt zich het meeste bij een van de jongens op. Het blijft bij groetjes doen… Een hapje, drankje en een ijsje maakt de middag compleet. Om 15.30 drijven we – na een applausje voor organisator Maarten – en droog achter de oren weer richting Didam af.

Op naar de tweede helft van de competitie op 9 februari. Maar eerst gaan we nog zaalvoetballen, Nevelhorstloop op 6 januari en een aantal oefenwedstrijden spelen. Hopelijk gaat de leer dan boven de natuur en gaan we in de tweede helft van dit seizoen minder nat.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta