Zaterdag 1 september 2018, eerste ronde Beker, uitslag 6-1 (4-0 bij rust)

We treffen in onze eerste officiële wedstrijd met JO13-1 meteen een 2e divisionist voor de Beker. In de eerste helft hadden we moeite om goed in positie te spelen en we kwamen niet goed in de duels. Het was erg zoeken naar elkaar en een beetje afwachtend. Opbouwend liep het aardig tot net over de middenlijn, daarna stokte het. Verdedigend gingen we de duels niet doortastend aan en was het vaak afwachtend of een medespeler het zou oplossen.

De tweede helft kwamen we veel beter uit de startblokken. Er werd mannelijker verdedigd, duels werden gewonnen en het tempo ging omhoog en we konden Union onder druk zetten. Combinerend begon het beter te lopen en we werden gevaarlijk, resulterend in een goal 10 minuten na rust en een afgekeurde goal wegens buitenspel. We werden dreigend en legden met vlagen aardig voetbal op de mat.

Al met al na een rommelige, beetje onzekere eerste helft, waarin we te makkelijk vier goals weggeven, tonen we herstel, veerkracht en progressie in de tweede helft. De uitslag was ook volgens de tegenstander ietwat geflatteerd en het scoreverloop in de tweede helft was een betere weergave van de wedstrijd.

Genoeg ruimte voor verbetering en de tweede helft in ogenschouw nemend, waarin we speelden met overtuiging, gif en tempo, mogen we tevreden zijn met deze eerste officiële testcase. De tweede helft biedt zeker perspectief naar de volgende wedstrijden.

Bas Snellenburg en René Vierwind

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta