In de deze enerverende week waarin trainer Tom de Abraham status heeft verworven stevenen we af op een belangrijke wedstrijd voor ons. Onze keeper Tijn is geblesseerd en ook Niek moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. We kunnen ons gelukkig prijzen met de instelling van Jessy. Het is alom bekend dat hij heel graag voetbalt, maar offert zich toch op om te keepen. Dat is grote klasse en voorbeeld hoe dit werkt in een team.

Daarnaast zijn Esri en Lukas ook aan ons team toegevoegd. Na zelf al een wedstrijd te hebben gespeeld, sluiten zij zich bij ons team aan. Ook weer klasse dat ze ons helpen. Nu de sapstromen in de bomen stil blijven staan is het de grote kunst om de spirit in het team te houden. Daar ontbreekt het niet aan. Wel zien we dat de groeicurve wat afvlakt. We spreken nog niet van een crisis, maar we zijn wel benieuwd hoe dat vandaag uitpakt.

De wedstrijd start om 12.00 uur. Het is direct duidelijk dat VDZ met een aantal lange spelers vandaag niet van zins is om de drie punten mee te geven en naar Didam te laten verhuizen. VDZ heeft een aantal sterke spelers in de geledingen. Die maken zeker in de eerste 15 minuten het verschil. Ze zijn feller en veel nauwkeuriger in de passing en opbouw in tegenstelling tot onze spelers. Ondertussen staan we vrij snel door persoonlijke fouten met 2-0 achter.

Na wat omzettingen krijgen we iets meer grip op de wedstrijd, waardoor we meer op de helft van VDZ speelden. We gaan met een 2-0 stand de rust in.

Daar waar we vaker achter hebben gestaan, is eerder deze competitie gebleken dat we de achterstand konden omzetten naar een voorsprong. Met die intentie beginnen we aan de tweede helft.

De tweede helft is enkele minuten oud waarna de scheidsrechter af fluit. Wat blijkt; onze grensrechter ontbreekt langs de zijlijn. Hij zal toch niet teleurgesteld zijn in de prestatie van ons team? Direct komen geluiden op gang dat ie aan de Jagermeister zit. Blijkbaar kennen ze dat fenomeen bij VDZ en proberen ze grensrechters op deze manier te beïnvloeden. De een is daar gevoeliger voor dan de andere. Maar met de nodige charmes wordt hij vriendelijk doch dwingend verzocht ook de tweede helft te vlaggen. Met een rood hoofd en de cakekruimels nog in de ‘snor’ komt Gert Jan uit de kantine gesneld. “De koffie was te warm!” Het is dus gewoon de schuld van VDZ! Laat ze de volgende keer 10 minuten eerder de koffie inschenken, dan hoeft Gert Jan ook niet meer zo te blazen. Dat van die Jagermeister blijkt niet te kloppen. Na enkele minuten kan de wedstrijd verder en vlagt Gert Jan de sterren van de hemel.

We moeten onze meerdere erkennen in VDZ. We nemen wat meer risico, maar helaas dat pakt niet goed uit. Zij scoren nog 2 keer alvorens Bjorn kan toeslaan. We dringen ons nog wel wat op maar de genadeklap nadat zij de 5-1 scoren.

Wij zijn tevreden hoe dit team zich tot nu toe heeft ontwikkeld. We zijn even wat minder tevreden hoe het nu gaat, maar we hebben groot vertrouwen dat we ons herpakken en doorontwikkelen. Een keer verliezen hoort ook bij voetbal. Het is goed voor onze weerstand, laten we maar zeggen, en het heeft geen invloed op de sfeer. We nemen deze keer geen 3 punten mee naar huis, maar wel veel leerpunten. En dat is ook winst.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta