In de nieuwsbrief van de KNVB staan altijd veel interessante artikelen. Deze keer bijvoorbeeld over de aandachtspunten voor trainers van verschillende leeftijdscategorieën en het G-voetbal.

Wat is passend voor een bepaalde leeftijd?

Het is voor jou als trainer/coach belangrijk te weten wat bij de ontwikkeling hoort van de speler(tje)s die aan je worden toevertrouwd. Want voor mini-pupillen en 8-9 jarigen geldt een andere aanpak (met korte instructies) dan voor oudere spelers. En bij de kleintjes moet je alles zelf voordoen, want daarvan leren ze het best.

G-voetbal

Binnen het G-voetbal vind je in één team spelers met veel verschillende mogelijkheden en beperkingen op verschillende gebieden. Dat vraagt vanzelfsprekend om een andere manier van werken met oog voor elk van de spelers. Ook scheidsrechters moeten inspelen op het niveau en het fysieke kunnen van de G-speler.

Uitleg

Wil je weten met welke aandachtspunten jij als jeugdtrainer rekening moet houden? Kijk dan hier. Je vindt er duidelijke animatiefilmpjes die je op weg helpen.

Gratis trainer/coach-boekje voor pupillen

Met ‘Rinus’ heb je een extra hulpmiddel om je trainingsstof op maat te maken voor het team dat je traint. Kijk hier. Ook kun je op de KNVB-site een gratis boekje downloaden voor (beginnende) pupillentrainers.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta