De KNVB en KPN lanceren Jantje.gg, een digitaal platform voor E-voetballers om FIFA-wedstrijden te spelen in competitieverband, op verenigingen, thuis, in je eigen regio en op je eigen niveau. Met Jantje.gg wil de KNVB de ruim anderhalf miljoen FIFA-spelers die Nederland kent met elkaar verbinden.

In oktober 2020 startte de KNVB samen met KPN met het uitrollen van een E-voetbalstrategie. In de eerste fase zag E_Oranje het licht, een nieuw digitaal vlaggenschip naast het Nederlands elftal, de OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje. In fase twee realiseert de KNVB een nieuwe digitale voetbalcompetitie: de KNVB E_Competitie op Jantje.gg. Allebei met als doel een jonge doelgroep, die voetbalt op het plein, op het veld én digitaal, al op jonge leeftijd te binden aan het voetbal en aan de KNVB.

‘Online-trend’

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “De doelgroep van 12 tot en met 24 jaar heeft een andere voetbalbeleving. Zij zien online- en offlinevoetbal niet meer als losse werelden. Het is een ‘online-trend’ en de KNVB voorziet deze jonge doelgroep graag in hun behoefte. Met Jantje.gg geven we meiden en jongens een extra mogelijkheid om in contact met voetbal te komen, anders dan via de meer traditionele route. Door deze doelgroep in een vroeg stadium via Jantje.gg aan het voetbal te verbinden, hopen wij hen voor het leven te kunnen voorzien van alles wat de KNVB aan voetbalaanbod te bieden heeft.”

Aanmelden

Aanmelden voor Jantje.gg is gratis en kan vanaf 12 jaar oud via Jantje.gg. Na de start op maandag 10 januari 2022 moedigt de KNVB de spelers aan om iedere maandag competitiewedstrijden te spelen.

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta