DVC’26 | Sportpark de Nevelhorst | Vincwijcweg 12
6941 RG Didam | 0316-221919

Sportpark de Nevelhorst

Het sportpark waar DVC’26 zijn wedstrijden speelt is genoemd naar het ernaast gelegen recreatiegebied De Nevelhorst. Het is een van de kleinere recreatiegebieden in de omgeving met een oppervlakte van 15 hectares. Het ligt ten westen van Didam.

De Nevelhorst is uitermate geschikt voor buitenactiviteiten en het organiseren van evenementen. De jaarlijkse triathlon is één van de meest in het oog springende evenementen op de Nevelhorst en ons sportpark. In de nabijheid van de waterplas ligt een uitgestrekt, rustig uitloopgebied, dat voor een groot deel eigendom is van Staatsbosbeheer: ideaal voor een wandeling in de omgeving.

Deze plas is in 1941 gegraven in het kader van de voorgenomen aanleg van de A12; van 1959 tot 1987 heeft de gemeente Didam in ‘het baggergat’ een zwembad geëxploiteerd; in 1987/1988 werden het  strand en de ligweiden aangelegd en werd de plas aan het Recreatieschap overgedragen. In 2018 zijn het strand en de ligweide weer verwijderd en is het nu een algemeen recreatie terrein.

Bekijk hier de plattegrond van Sportpark de Nevelhorst

clubshop_cta
speedsoccer_cta
app_cta